Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis - Domarasiewicza

Ulica Domarasiewicza: 18.11.2024 r. - 22.11.2024 r.
Listopad 2024ŚniadanieObiadPodwieczorek

Poniedziałek

18.11.2024 r.

Płatki kukurydziane z mlekiem (1,7), bułka kajzerka (7), serek kanapkowy naturalny (7).
Marchewka -słupki.
Zupa ogórkowa na wywarze z kurczaka (marchew, pietruszka, ogórki kiszone, seler (9), natka, koper, por, ziemniaki, kurczak), makaron pełnoziarnisty z truskawkami i jogurtem greckim (1,7), kompot wieloowocowy.Herbata z cytryną, kanapka z pieczywa żytniego (1), pasta jajeczna (3) ze szczypiorkiem.

Wtorek

19.11.2024 r.

Kakao na mleku (7), kanapka z pieczywa owsianego (1), polędwica drobiowa, sałata.
Jabłko.
Zupa brokułowa na wywarze warzywnym (marchew, pietruszka, seler (9), brokuły, natka, koper, por, ziemniaki), risotto z mięsem wieprzowym i warzywami (ryż, marchew, pietruszka koper, mięso wieprzowe), surówka z pora, marchewki i jabłka, woda cytryną i miętą.Herbata owocowa, kanapka z pieczywa pszenno-żytniego (1) z masłem, serem żółtym (7), i papryką.

Środa

20.11.2024 r.

Kakao na mleku (7), kanapka z pieczywa owsianego (1) z masłem, szynka wieprzową i roszponką.
Koktajl z kefiru bananów.

 

Zupa zacierkowa na wywarze warzywnym (zacierki (1), marchew, pietruszka, seler (9), por, koper, natka) gotowany filet z kurczaka z warzywami (marchew, pietruszka, cebula, natka, zioła) ziemniaki, mizeria z jogurtem greckim (7), kompot wieloowocowy.Herbata z cytryną, kanapka z pieczywa pszenno-żytniego z pastą z wędzonej makreli (4) i cebulki.

Czwartek

21.11.2024 r.

Kawa zbożowa na mleku (7), kanapka z chleba owsianego (1) z masłem (7), szynką z indyka i szpinakiem.
Mandarynka.
Grochówka na wywarze warzywnym (groch łupany, marchew, pietruszka, seler (9), por) gulasz wieprzowy, kasza gryczana, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy.Herbata owocowa, kanapka z pieczywa pszenno-żytniego (1), twarożek (7) z rzodkiewką.

Piątek

22.11.2024 r.

Kasza jaglana na mleku (7) z rodzynkami, chałka z masłem (1,7).
Śliwka.
Kasza manna na wywarze z kurczaka (marchew, pietruszka, por, seler (9), kasza manna (1), kurczak), filet z miruny (1,4), ziemniaki, surówka Colesław, kompot wieloowocowy.Herbata z cytryną, kanapka z pieczywa pszenno-żytniego (1), serek kanapkowy naturalny (7), ogórek zielony.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy i zgodnie z informacją producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Alergeny

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę¹;
b) maltodekstryn na bazie pszenicy¹;
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina.

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6.Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego¹;
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;

8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej  bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

14. Mięczaki i produkty pochodne.

(¹) Oraz produkty pochodne, o ile obróbka, jakiej je poddano, najprawdopodobniej nie wpływa na zwiększenie alergenności, ocenionej przez właściwy organ w odniesieniu do produktu, z którego powstały.